Cercador

Novetats

Jornades / Seminaris - Dimarts, 17 de novembre de 2020

El Centre de Visió per Computador (CVC) busca participants per als grups de treball del cicle de diàlegs “Intel·ligència Artificial, ètica i participació ciutadana” – CVC / Fundació “la Caixa”

Saps què és realment la Intel·ligència Artificial? Et fascina? T'inquieta? Les dues coses a la vegada? Sigui quina sigui la teva resposta, ens interessa saber quina és la teva opinió sobre les possibles aplicacions futures de la Intel·ligència Artificial i el seu potencial impacte en la societat.

Ajuda'ns a reflexionar sobre la societat que volem construir entre tots a les diferents sessions de Focus Group del projecte «Intel·ligència Artificial, ètica i participació ciutadana». Uneix-te als nostres grups de treball i podràs assistir al seminari d'un expert en Intel·ligència Artificial i descobrir què és capaç de fer una màquina «intel·ligent», l'impacte que aquesta pot tenir a la societat i l'ètica que gira al seu voltant. Després, dóna'ns la teva opinió sobre el que has escoltat i explica'ns: què en penses al respecte? Quines inquietuds o dubtes et genera? Com creus que els ciutadans hauríem d'influenciar en la regulació d'aquestes tecnologies?

Volem formar grups de treball heterogenis i multidisciplinaris. La participació està oberta a tota mena de públics, sense importar el nivell de formació, el sector o la trajectòria professional dels participants.

Les conclusions extretes dels grups de treball serviran per configurar els diferents debats amb experts. Per assegurar-nos que aquestes conclusions no es perden pel camí, cada debat comptarà amb la presència d'un representant del grup de treball corresponent per poder, d'aquesta manera, reflexionar sobre els dubtes, incerteses i opinions plantejades.

Com participar?

Inscriu-te a través del següent formulari a les sessions que més t'interessin

El projecte

El projecte «Intel·ligència Artificial, Ètica i Participació Ciutadana», organitzat pel Centre de Visió per Computador juntament amb Obra Social La Caixa, té com a finalitat reflexionar sobre una realitat que serà inevitable: la incorporació de la tecnologia intel·ligent en els diferents àmbits de les nostres vides, des de la nevera al cotxe, des de la forma en què ens relacionem com a persones fins a la forma com comprem i gaudim de nous productes i serveis.

A través de grups de treball i taules de discussió amb diferents agents de la quàdruple hèlix (acadèmia, indústria, administració i ciutadania),  el projecte pretén donar una visió ajustada de la realitat de la investigació i les tecnologies existents. Volem convidar a reflexionar de forma conjunta, com a societat, sobre com podem fer aquests canvis sense diluir els nostres valors i drets pel camí. En aquest sentit, aquesta acció pretén avançar en la democratització de l'accés al coneixement i la innovació per tots. 

El cicle s'estructura en 5 eixos amb diverses aproximacions a diversos temes de màxima actualitat: 

Videovigilància i seguretat: El ciutadà davant dels seus drets digitals
Algorismes esbiaixats: Sense deixar ningú enrere
Industria intel·ligent i medi ambient: De cara a un futur sostenible
Fakenews i Deep Fake: Sobrevivint a una realitat inventada
Big data i IA: Les meves dades són el nou petroli 

Per a cada temàtica es configuraran grups de treball formats per ciutadans, acadèmia, empreses i administració pública, de cara a:

Conèixer l'estat de l'art de les diferents tecnologies
Com l'estan aplicant les empreses I el sector públic
Quines inseguretats, pors i incògnites identifiquen els ciutadans i associacions del tercer sector quan es veuen exposats a aquesta informació
Com analitzar tot això per poder donar veu i espai al ciutadà i així, transmetre-ho als que tenen potestat de regular-ho: els professionals de l'Administració Pública. 

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web