Cercador

Novetats

Comunicació - Dilluns, 26 d'octubre de 2020

La Nit Europea de la Recerca torna per tercer any consecutiu amb una programació adaptada a la pandèmia

Tarragona, Reus, 27 d’octubre, 2020

La divulgació científica no s'atura, tampoc en temps de COVID. El 27 de novembre és enguany la data oficial de la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment públic dedicat a mostrar la recerca que es fa al territori i que es fa de forma simultània a més de 300 països d'Europa. Aquest és el tercer any que s'organitza a Tarragona, amb una programació totalment adaptada a les condicions derivades de la pandèmia. Els objectius d'aquesta activitat, impulsada per la Comissió Europea des de 2005, però, no canvien: amb les accions emmarcades en la Nit Europea de la Recerca es vol promoure el reconeixement públic de les investigadores i investigadors, donar a conèixer la importància de la seva feina per a la societat, evidenciar que la recerca, en totes les seves disciplines, és fascinant, i mostrar les persones que la fan possible.

Enguany, tot i la incertesa del context derivat per la COVID-19, no s'ha renunciat a cap activitat. El programa per a aquesta edició inclou tallers, xerrades i una ruta científica en què s'han implicat més de 100 investigadors i investigadores de la Universitat Rovira i Virgili, que coordina l'esdeveniment i els organitza juntament amb els instituts de recerca del territori: Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Entre la programació, s'ha preparat una trentena de vídeo tallers, que es faran públics el 27 de novembre i en els que participen un centenar d'investigadores i investigadors. Molts d'aquests tallers es poden fer amb ingredients casolans inclouen aspectes relacionats amb pràcticament totes les disciplines científiques. Els vídeos estaran disponibles al web de la Nit Europea de la Recerca (tarragona.nitdelarecerca.cat) a partir del 27 de novembre. Un mes abans, a partir del 27 d'octubre, el programa setmanal Som-hi! de TAC12 emetrà dos tallers per setmana com a mostra dels que es podran veure el 27 de novembre.

El mateix dia de la Nit de la Recerca, el 27 de novembre a les 18h, la Llotja de Reus acollirà una sessió de nou micro xerrades divulgatives. Per assistir-hi cal demanar cita prèvia. Aquesta activitat la coordina l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili.

La divulgació científica també arribarà als instituts de secundària de diverses poblacions de la demarcació. Durant la setmana del 23 al 27 de novembre investigadores i investigadors de la URV i dels instituts de recerca impartiran xerrades -en format virtual o presencial, segons les condicions del moment- als alumnes d'ESO i Batxillerat.

També s'ha programat per dissabte 28 de novembre a les 11h la ruta científica Antoni de Martí i Franquès. Es tracta d'una recreació teatralitzada didàctica de la vida d'aquest científic català i els seus descobriments. Els participants visitaran carrers i palaus del centre històric de Tarragona que tenen relació amb la seva vida i la seva recerca, des del Camp de Mart fins al Pla de la Seu. Per participar-hi cal inscripció prèvia.

Per completar el programa, investigadores i investigadors del programa de beques Marie Sklodowska Curie de la Comissió Europea explicaran en format vídeo les seves recerques, que complementaran amb un pòster per entendre-la de forma més gràfica.

L'organització d'aquest esdeveniment ha comptat també amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Comissió Europea i l'Ajuntament de Tarragona, a través de la Conselleria d'Educació i l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET). També s'ha comptat amb la participació de l'Ajuntament de Reus, la Cambra de Comerç de la ciutat, Tac12 i el Mercat Central de Tarragona.

El projecte Catalan European European Researchers' Night és una proposta de dos anys similar a cada edició, que s'organitza per tercer any consecutiu a Tarragona: els dos primers com a Nit Associada i aquest any amb el segell oficial de la Unió Europea.  A banda de la URV, hi ha la UdG, que coordina el projecte català, la UB, la UAB, la UdL, la UVic i l'ISGlobal.

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web