Cercador

Novetats

Comunicació - Dimarts, 21 d'abril de 2020

La Marató de TV3 canvia la temàtica i dedicarà l’edició d’enguany a la Covid-19

Sant Joan Despí, 21 d’abril del 2020

El Patronat de la Fundació La Marató de TV3 ha adoptat aquesta decisió excepcional davant l'actual situació d'emergència sanitària causada pel nou coronavirus i la prioritat de recerca urgent en aquest àmbit científic a escala mundial. Arran d'aquest canvi, La Marató dedicada a la salut mental, prevista per aquest any, es desplaça al 2021, en la que serà l'edició del 30è aniversari de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. 

Catalunya, com la resta del món, està vivint un dels moments més difícils i incerts dels darrers temps, provocat per la pandèmia del coronavirus SARS-coV2, amb greus conseqüències per a la salut dels ciutadans. En aquesta situació d'excepcionalitat sanitària, i davant de la necessitat d'avançar en la recerca de la Covid-19, el Patronat de la Fundació ha decidit, de forma excepcional, canviar el tema previst per a La Marató d'enguany per dedicar-la a la Covid-19 i traslladar l'edició de les malalties mentals a l'any 2021.

Des de l'inici de l'epidèmia a Catalunya, els mitjans de comunicació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han treballat intensament per donar resposta a les necessitats de la ciutadania, amb informació, divulgació i sensibilització social sobre tots els aspectes de la crisi pel coronavirus. Ara, juntament amb la Fundació La Marató de TV3, des de la mateixa exigència i responsabilitat de servei públic, la Corporació posa aquesta acció solidària col·lectiva al servei de les que són màximes necessitats socials i de la salut a dia d'avui.

D'aquesta manera, i fins al dia 20 de desembre, TV3, Catalunya Ràdio i la Fundació La Marató centraran els esforços per sensibilitzar i divulgar sobre la Covid-19 i s'apel·larà a la solidaritat dels ciutadans per sumar recursos que permetin avançar en la recerca que millori la qualitat i l'esperança de vida de les persones afectades per aquesta malaltia de gran abast.

L'adopció d'aquesta mesura per part del Patronat comporta traslladar a l'edició de l'any 2021 la celebració de La Marató dedicada a la salut mental, que havia estat anunciada al mes de febrer. Aquesta decisió té l'objectiu de preservar íntegrament els recursos i les accions per a la sensibilització social, la divulgació i la recerca necessaris per a La Marató dedicada a millorar la vida de les persones que pateixen trastorns mentals. L'edició dedicada a aquestes patologies coincidirà, l'any 2021, amb la 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, un element més que contribuirà a fer-ne una edició excepcional.

Des del 1992, La Marató ha recaptat més de 197 milions d'euros i ha finançat 872 projectes de recerca, que han dut a terme 1.369 equips, amb la implicació de 8.000 investigadors. Gràcies a la solidaritat ciutadana, el projecte s'ha convertit en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya i en una potent plataforma de sensibilització i divulgació social de les malalties tractades.

Finalment, des del Patronat de la Fundació La Marató de TV3 es vol transmetre un missatge d'agraïment a totes aquelles persones que des de l'àmbit mèdic, assistencial, social, empresarial o voluntari, entre molts d'altres, estan al capdavant de la gestió de la primera línia de l'emergència pel coronavirus en tots els seus vessants.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web