Cercador

Novetats

Comunicació - Dimarts, 19 de març de 2019

Arrenca un nou cicle del “Visita la recerca de La Marató” que descobreix els avenços en salut impulsats gràcies a la solidaritat ciutadana


A partir d'avui i fins al 20 de juny, més de 600 persones viuran en directe com avancen els científics en el coneixement de diverses malalties gràcies a l'impuls de la solidaritat en un nou cicle de visites als centres de recerca. Les inscripcions es fan de manera gratuïta a tv3.cat/marato. 
 
Unes microcàpsules que poden controlar el nivell de sucre en sang, enginyeria de teixits per reparar un cor que ha tingut un infart o aprendre a tocar melodies amb instruments per revertir el dany cerebral després d'un ictus. Aquestes són algunes de les investigacions promogudes per La Marató gràcies a la solidaritat de la ciutadania, que es podran descobrir en la nova edició de "Visita la recerca de La Marató", que avui es posa en marxa.
 
Fins al 20 de juny, la Fundació ha programat 25 visites en 11 centres de recerca punters a Catalunya, durant les quals els participants podran recórrer els laboratoris i les diferents àrees de treball on investigadors premiats per La Marató els explicaran com avancen en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades. En aquesta edició, es descobriran avenços en el camp de les malalties del cor, la diabetis, l'obesitat i l'ictus, i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. 
 
Els centres de recerca que participen aquest any, tots amb una intensa activitat investigadora impulsada per La Marató, són l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron, l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta, l'Institut Guttmann i l'Institut de Recerca de l'Hospital Sant Joan de Déu.
 
La iniciativa "Visita la recerca de La Marató" va néixer el 2016 amb l'objectiu de visibilitzar i acostar als ciutadans la recerca que fan possible gràcies als seus donatius La Marató, un  projecte que, en 27 edicions, ha recaptat més de 183 milions d'euros, ha finançat 829 treballs d'investigació sobre un ampli grup de malalties, que ha implicat 7.500 investigadors de 1.273 equips de recerca. 

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web