Cercador

Novetats

Jornades / Seminaris - Dimecres, 21 de desembre de 2016

Salut Mental Perinatal

La manca de perspectiva de gènere en la salut pot explicar l'escàs interès que la comunitat científica ha mostrat, fins fa pocs anys, per la salut mental durant la etapa perinatal. Creences com que la maternitat beneficia la salut mental de les dones, o que els trastorns mentals no cal tractar-los durant l'embaràs han contribuït, entre d'altres, a negligir la recerca i la atenció psiquiàtrica i psicològica a les diferents formes de patiment psíquic durant aquest període. L'embaràs no és protector de la salut psíquica i el postpart és un moment d'alt risc per la aparició de noves patologies i la descompensació de patologies psiquiàtriques prèvies.

L'aparició i presència de psicopatologia durant l'etapa perinatal (des de la concepció fins els 12 mesos postpart) és un problema de salut pública, que tenim pendent el nostre país.

Les guies internacionals recomanen l'avaluació sistemàtica de la salut mental materna durant l'embaràs i com a mínim un cop durant el postpart. Tanmateix, la d'una xarxa d'atenció a la salut mental perinatal amb dispositius sanitaris existents adaptats i la planificació de nous dispositius específics adequats pel maneig de situacions complexes, com son les unitats mare-bebè, que funcionen en alguns països. Tot això, comporta l'elaboració de protocols pluridisciplinars, xarxes assistencials integrades en el nostre sistema sanitari, formació dels professionals implicats i la creació de dispositius específics per la intervenció especialitzada en la que es doni cobertura a les necessitats de la mare i el seu bebè. 

Aquesta sessió serà a càrrec de la Dra Lluïsa Garcia - Esteve. Coordinadora del Programa de Psiquiatria Perinatal. Hospital Clínic de Barcelona.

Les sessions són gratuïtes i obertes al públic en general prèvia inscripció. Les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l'assistència enviant un missatge a recerca@peremata.com.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web