Cercador
Portada > Recerca > Àrees de recerca

Neurociències i salut mental

Grup de Recerca en Psiconeuroendocrinologia i estrès

Grup de Recerca en Psiconeuroendocrinologia i estrès

Membres de l'equip

Responsable

Javier Labad Arias

Investigador/a Postdoctoral

  • Alfonso Gutiérrez Zotes

Investigadors col·laboradors

  • Ignasi Coll Vilar
  • Itziar Montalvo
  • Laura Ortega Sanz
  • Marta Creus Culubret
  • Núria Manzanares Tesón

Objectius

  • Estudi de la relació entre les hormones, l’estrès i la conducta. Engloba tres grans àrees d’interès científic:1. Aspectes endocrinològics de les malalties mentals. 2. Mecanismes psicològics i biològics de l’estrès i la seva  implicació en psicopatologia i un pitjor pronòstic de les malalties mentals.3. Aspectes psiquiàtrics de malalties endocrinològiques.
  • Crear un protocol de recerca per avaluar de forma reglada, amb instruments psicomètrics i determinacions biològiques, el paper de l’estrès en els trastorns mentals. Es pretén construir una base de dades clíniques amb variables comunes que es puguin utilitzar en l’estudi de diferents trastorns mentals, així com la creació d’un banc hormonal i genètic dels pacients sans que accedeixin a participar en els projectes de recerca del grup.
  • Facilitar la participació d’altres investigadors, residents i màsters en la recerca del grup. Existeix un especial interès de crear vincles amb altres grups de l’IISPV, especialment amb els dos grups de l’Institut Pere Mata ja existents, per tal d’aplicar aspectes metodològics relacionats amb la psiconeuroendocrinologia i l’estrès en futurs projectes de recerca.
  • Establir col·laboracions nacionals i internacionals amb investigadors de prestigi interessats en el camp de la psiconeuroendocrinologia i l’estudi de l’estrès.


IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web