Cercador

Notice: Undefined variable: etsa in /www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/plataformes_de_suport/metabolomica.html on line 132
Portada > Plataformes de suport > Metabolòmica

Metabolòmica

La Plataforma Metabolòmica és una unitat de recerca en metabolòmica creada conjuntament per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM).


La metabolòmica permet obtenir una empremta metabòlica d’una mostra biològica complexa. Utilitza tècniques analítiques complementàries amb detectors que donen resposta a un ampli espectre de metabòlits com ara l’espectrometria de masses i la ressonància magnètica nuclear. Amb aquestes plataformes analítiques es pot obtenir una mesura no dirigida i semiquantitativa dels metabòlits presents en matrius biològiques com ara el sèrum, l’orina, teixits i/o cultius. La metabolòmica té com a objectiu recollir la màxima informació al voltant d’aquestes matrius amb la mínima manipulació de mostra. Un cop adquirides les mesures, s’obté un cúmul de dades de les quals emprant tècniques estadístiques multivariants se n’obté la informació bioquímica rellevant. D’aquesta forma es determina el perfil metabòlic d’ un estat o patologia en concret. Aquesta informació pot utilitzar-se a posteriori per a l’estudi de les causes d’aquesta patologia i establir nous biomarcadors i/o dianes terapèutiques. Existeixen diferents camps d’aplicació de la metabolòmica com ara l’estudis a nivell metabòlic d’intervencions nutricionals; el fenotipatge de models animals que s’hagin modificat genèticament; l’estudi de cultius cel•lulars en resposta a diferents estímuls o estudis de fluxòmica mitjatçant marcatge isotòpic, entre d’altres.

La Plataforma Metabolòmica proporciona serveis de màxima qualitat per dur a terme una investigació de referència en metabolòmica. Es garanteix el suport i assessorament d'un especialista en totes les fases del projecte a desenvolupar (des del disseny d'experiments fins al tractament de mostra, l'anàlisi de dades i la transformació d'aquestes dades a informació bioquímicament rellevant).

Serveis:

  • NMR Ressonància Magnètica Nuclear d’Alta Ressolució

Elecció d’experiments i nuclis més convenients per a l’estudi: 1H amb supressió d’aigua, CPMG (filtre baixos pesos moleculars), difusió (filtre alts pesos moleculars), espectroscòpia 2D, estudis de 13C amb marcatge isotòpic etc.

  • Cromatografia (GC i HPLC) - Espectrometria Masses

Preparació i anàlisis tant en GC MS com en LC-MS de mostres de biofluids i/o extractes de teixits.

  • Tractament de dades

Ús d’algoritmes de tractament de dades multivariants, visualització multidimensional (PCA, PLS, PLS-DA ...) i d’anàlisi de resultats.
Identificació/quantificació metabolits amb variacions més rellevants. Tractaments estadístics de les dades derivades d’aquesta identificació.
Unió i comparació de dades de diferents –omiques (“data mining”) en una aproximació lligada a la biologia de sistemes.

Pujar

Contacte:

Metabolomics Platform
Center for Omics Sciences (COS) – Universitat Rovira i Virgili
Avinguda Universitat 3, 43204 – Reus, Spain
Tel. 977 776 617 / 977 770 958
metabolomicsplatform@urv.cat

PujarIISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat//media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat//media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web