Cercador

Notice: Undefined variable: etsa in /www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/plataformes_de_suport/laboratoris-recerca/biologia_molecular.html on line 132
Portada > Plataformes de suport > Laboratoris de recerca > Laboratori de Biologia Molecular i Recerca de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (LBMiR)

Laboratori de Biologia Molecular i Recerca de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (LBMiR)

El LBMiR és un espai físic ubicat al semisoterrani del Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). Compta amb una superfície de 89 metres quadrats amb 5 espais diferents (3 zones de laboratoris, una zona de microscòpia i una zona de d’informes de treball) i va ser creat al 2007. Aquest laboratori té assignats un biòleg, un tècnic de laboratori i 2 becaris. El LBMiR dóna servei a tots els investigadors (metges, infermeres, biòlegs....) de la Gerència Territorial de l’ICS “Terres de l’Ebre”, tant de l’HTVC com d’Atenció Primària.

La visió del LBMiR és la de un espai físic dotat de personal altament especialitzat que ha de tenir la missió d’introduir i realitzar tècniques innovadores o d’alta sofisticació, que són necessàries per a l’assistència al diagnòstic o per a la recerca en el nostre mitjà. D’aquesta manera es pot aconseguir una transferència més eficaç dels avanços científics obtinguts en la prevenció, diagnòstic i tractament dels problemes de la salut amb més prevalença en el nostre àmbit.

Les tècniques de Biologia Molecular que s’estan desenvolupant en el moment actual al LBMiR són:

  • La tècnica de detecció de Mycobacterium tuberculosis, Chlamydia trachomatis i MARSA en mostres biològiques mitjançant PCR a temps real.
  • La hibridació in situ amb fluorescència (FISH) per a la detecció d’anomalies cromosòmiques específiques en limfomes mitjançant la utilització de les diferents sondes BCL2, IGH, MYC, TCRAD i CCND1.
  • La tècnica FISH per a la detecció de l’amplificació del gen HER2 en càncer de mama.
  • La tècnica per a la determinació de 13 tipus d’alt risc del virus del papil·loma humà (HPV) en mostres cervicouterines.

Els investigadors de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre coordinen i duen a terme diversos tipus de projectes d’investigació tant de les línies de recerca més competitives com d’altres d’emergents. Els diferents grups de recerca col·laboren amb xarxes de recerca d’excel·lència d’àmbit nacional i internacional. Els objectius dels d’aquests grups se sumen als objectius de grans centres nacionals de recerca de transvasar de forma àgil i ràpida de tots els avanços fruit de la investigació al Sistema Nacional de Salut, buscant en tot moment que el nostre treball pugui repercutir directament en la clínica i en tots els ciutadans.

Contacte:
Marylène Lejeune
Àrea de Biologia Molecular i Recerca
Hospital de Tortosa Verge de la Cinta
C/ Esplanetes 14
43500 Tortosa
Tel/Fax. 977 519 104 (ext. 2304)
E-mail: mlejeune.ebre.ics@gencat.cat


  


IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat//media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat//media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web