Cercador

Novetats

Docència - Dijous, 4 d'octubre de 2012

Seguretat clínica i qualitat assistencial

Organitza l'Institut Pere Mata

La Seguretat Clínica constitueix una dimensió fonamental de la qualitat. Garantir la seguretat dels pacients és una prioritat dins el procés d’atenció sanitària.

La creixent complexitat dels sistemes sanitaris i de l’entorn de la pràctica clínica, suposa un nou estil en l’exercici de les ciències de la salut. Resulta imprescindible impulsar pràctiques segures, realitzar detecció i avaluació de riscos així com proporcionar eines i metodologies de treball per crear i consolidar una Cultura de Seguretat. L’àmbit de la salut mental comporta un seguit d’especificitats que fan més palesa aquesta complexitat.

La Cultura de Seguretat d’una organització es defineix com la suma de valors, actituds, percepcions, capacitacions i patrons de conducta individuals i grupals que determinen el seu estil, la seva competència i el seu compromís en la gestió de seguretat.

L’HU Institut Pere Mata té com a objectiu de qualitat assistencial prioritzat el procés d’ implementació del Programa Gestió Integral de Seguretat Clínica, amb voluntat d’excel·lència. En aquest context, s’estan desenvolupant diverses accions formatives , entre les quals es troba la jornada d’avui, que estan encaminades a afavorir la participació de tots els professionals en la cerca contínua de garanties d’una assistència de qualitat i cada vegada més segura.

Esperem que aquesta jornada sigui un fòrum de treball i participació que ajudi a difondre i impulsar aquesta Cultura de Seguretat Clínica en els dispositius de la nostra Organització.

Coordinadora de la Jornada: Cori Juanpere (juanperec@peremata.com)

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web