Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dimecres, 30 de setembre de 2020

Accelerant la transició cap un control dels pesticides en l’agricultura i avaluar el seu impacte en la salut humana

L'ús de pesticides representa un risc per la salut humana i mediambiental, amb recents descobriments científics que suggereixen una associació entre l'exposició i un alt risc de problemes per la salut, com la malaltia de Parkinson, problemes reproductius i de desenvolupament i càncer, afectant, al mateix temps, la salut dels sòls, de l'aigua i la biodiversitat.

El grup IISPV-URV TecnATox liderat pel Prof. Josep Lluís Domingo, és membre del consorci guanyador SPRINT (Sustainable Plant Protection Transition: A Global Health Approach). El nou projecte SPRINT consisteix en un consorci d'institucions d'investigació d'11 països europeus i també inclou col·laboradors d'Argentina i de la Organització de les Nacions Unides per l'Alimentació i l'Agricultura (FAO, per les sigles en anglès). SPRINT desenvoluparà una eina d'avaluació global del risc per estimar l'impacte dels pesticides a la salut humana i els efectes adversos en plantes, animals i ecosistemes.

SPRINT agruparà els coneixements i les dades d'arreu d'Europa per trobar una manera de millorar l'ús sostenible dels pesticides. Al treballar amb agricultors i amb responsables polítics, els investigadors pretenen trobar la forma de donar suport a la transició cap a una protecció sostenible de les collites.

La Prof. Violette Geissen de la Universitat de Wageningen, que lidera el consorci de l'SPRINT, va dir: "Estic molt emocionada de poder començar aquest projecte, que contestarà moltes preguntes de vital importància pels ciutadans europeus. Hem reunit científics que tenen gran experiència en aquest camp. Confio en que puguem donar suport als òrgans reguladors i als responsables polítics perquè puguin prendre decisions informades i es puguin introduir solucions més sostenibles en la pràctica agrícola".

La Dra. Marquès investigadora del grup TecnATox i investigadora principal d'aquest projecte, "crearà una caixa d'eines completa que, per primera vegada, tindrà en compte l'impacte en la biodiversitat del sòl i de l'aigua, la microbiota intestinal i malalties associades a PPP (productes de protecció de plantes) com el Parkinson".

El programa Europeu Horitzó 2020 té molt clar que els problemes actuals amb els pesticides no es poden posposar. Junts, esperem poder contribuir significativament a les estratègies de "la granja a la taula i biodiversitat" de la Unió Europea (EU's Farm to Fork and Biodiversity strategies, en anglès).

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web