Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dilluns, 28 de setembre de 2020

Què i com menjar durant el càncer

S'estrena a les ràdios i televisions locals

El projecte audiovisual 'Què i com menjar durant el càncer' neix de la proposta realitzada per la professora i investigadora de la UB, Anna Tresserra, i l'investigador principal de la Unitat de Nutrició i Càncer de l'ICO-IDIBELL i professor associat de la UB, Raul Zamora, basada en la seva experiència personal i professional en el camp de l'alimentació i els tractaments oncològics.

La Xarxa Audiovisual Local (XAL) incorpora la proposta a la seva línia de Responsabilitat Social Corporativa, recollida en els seus estatuts com una de les missions a complir com a servei públic.

S'incorporen al projecte entitats de la rellevància de la Fundació Alícia, l'Institut Català d'Oncologia (ICO), l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB), totes amb un paper molt important en temes de nutrició, oncologia i recerca.

'Què i com menjar durant el càncer' té com a objectiu donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l'alimentació durant el tractament de la malaltia en persones adultes. El projecte aborda l'alimentació durant la malaltia i aporta algunes pautes dietetico-nutricionals un cop finalitzat el tractament. No es tracta pas l'alimentació i el càncer en termes de prevenció i, en cas de dubte, sempre s'ha de consultar a l'especialista i/o equip encarregat d'atendre el pacient de manera individualitzada. Per fer aquests materials audiovisuals s'ha comptat amb la col·laboració i participació de professionals (dietistes, nutricionistes, cuiners...) i de les ràdios i televisions que formen La Xarxa de Comunicació Local.

Els materials realitzats en versió vídeo i podcast ajuden, un cop diagnosticada la malaltia, a donar pautes senzilles i pràctiques a algunes de les necessitats dels pacients i se sumen als ja existents. Continguts adreçats a familiars, malalts, especialistes... sense oblidar, però, que mai substitueixen el diagnòstic de l'equip mèdic i que el seguiment el realitza l'equip d'especialistes (doctors, nutricionistes, infermeres...).

Podeu trobar: receptes pensades per atenuar els efectes secundaris més comuns que apareixen amb la malaltia com la pèrdua de la gana o la distorsió del gust; dietistes-nutricionistes que exposen els principals efectes secundaris que es manifesten; continguts que ajuden a trencar mites sobre l'alimentació i el càncer durant la malaltia, consells generals, i reportatges en primera persona. 

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web