Cercador

Novetats

Destacats de recerca - Dijous, 6 d'agost de 2020

Anàlisi de l’estat immunitari del VIRUS SARS-CoV-2 de la població d’Ascó

Aquest dilluns 3 d’agost s'ha iniciat l'estudi innovador i pioner de seroprevalença de la població d'Ascó davant del virus SARS-CoV-2 promogut per l'Ajuntament d'Ascó, liderat pel Dr. Francesc Marimon, Coordinador clínic del Servei de Medicina Interna del Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR) i amb la participació del Biobanc de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), coordinat per Lluís Gallart, amb la fi de millorar i ampliar el coneixement de la malaltia.

La pandèmia COVID-19, malaltia deguda a la infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2, presenta un seguit de reptes sanitaris, socials i econòmics d'extraordinària magnitud; no només en les grans poblacions de Catalunya i d'Espanya, sinó també en les petites urbs com ara Ascó. És per aquest motiu que l'Ajuntament d'Ascó és la primera població que promou un estudi d'aquestes característiques, un estudi innovador i mai vist fins al moment, que pot contribuir a millora el control, diagnòstic i maneig d'aquesta nova malaltia.

Un aspecte important a considerar és la informació sobre l'estat immunitari de la població enfront del virus SARS-CoV2 (COVID-19) i el significat real de la immunitat en referència al tipus i durada de la protecció que pot oferir. El coneixement d'aquest estat immunitari és important per valorar la verdadera rapidesa de contagi del virus, la resposta a les mesures de seguretat implantades, saber si hi ha o no un component de memòria cel·lular i especialment la durada en el temps de la immunitat.

L'estudi està destinat a la població de més de 14 anys d'Ascó i vol arribar al 70-80% de la població. S'estructura en dues fases: la primera és la recollida de dades de la població participant mitjançant una extracció sanguínia i en la segona és repartiran els mateixos passos que la primera i se li afegirà una determinació de nivell d'anticossos. Es preveuen obtenir-ne els resultats el febrer del 2021.

Aquest estudi ha estat aprovat pel Comitè Ètic de Comitè Ètic d'Investigació amb Medicaments (CEIm) de l'IISPV.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web