Cercador

Novetats

Destacats de recerca - Dimecres, 15 de juliol de 2020

Investigadors de l’IISPV i de l’HJ23 han rebut una beca lilly per fer recerca en reumatologia

La Dra. Samantha Rodriguez, del Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23) i membre del Grup de Recerca en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars (Grup DIBIOMEC) de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), liderat per la Dra. Matilde Rodríguez Chacón, ha rebut la Beca Lilly per a Projectes de Recerca individual i col·laborativa per a realitzar l'estudi: "ExomicroRNAs associats a artritis reumatoide naïve en biòpsia líquida com a biomarcadors primerencs de la malaltia".

L'objectiu d'aquestes beques és impulsar el desenvolupament i la investigació de la reumatologia a Catalunya, atorgant una beca per al millor projecte original i inèdit presentat, vinculat a aspectes clínics, epidemiològics o d'investigació bàsica en Reumatologia.

L'artritis reumatoide és una malaltia autoimmune crònica, que implica inflamació sinovial i de cartílag adjacent i destrucció òssia. La detecció precoç de l'artritis reumatoide pot influir en la seva progressió i el pronòstic. Estudis recents suggereixen que la remissió de la malaltia podria estar molt orientada al tractament rebut en les primeres etapes de desenvolupament de la malaltia i, pot portar a un estat de normalitat sense discapacitat en el 40% - l'60% dels pacients. Els estudis dirigits al diagnòstic de pacients amb artritis reumatoide naïve són escassos, ja que no són de fàcil reclutament. Així doncs, el present projecte té com a principal objectiu realitzar un estudi detallat en una cohort de pacients amb artritis reumatoide d'inici mitjançant la determinació d'un ampli perfil de microRNAs aïllats de exosomes de sèrum / plasma per tal de revelar nous biomarcadors associats amb el debut de l'AR.

El Grup DIBIOMEC del IISPV te experiència en la cerca de micorRNAS com a biomarcadors de malalties amb vesant inflamatòries com: l'obesitat, la resistència a la insulina o el càncer. Disposa també de patents internacionals per la diagnosi del càncer de pròstata basades en detectar biomarcadors d'agressivitat de càncer de pròstata. Amb aquest nou projecte el grup pretén cercar nous biomarcadors pel diagnòstic precoç de l'artritis reumatoide.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web