Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Divendres, 24 d'abril de 2020

S’inicia un estudi per valorar l’efecte del confinament en l’alimentació, l’obesitat, l’ansietat i la depressió

L'enquesta que han realitzat investigadors del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili, liderats per la investigadora Mònica Bulló, s'ha dissenyat per valorar els efectes que  la situació de confinament actual poden tenir en el sobrepès i l'obesitat, però també en la qualitat de l'alimentació, de la son i d'aspectes psicològics relacionats amb l'ansietat o la depressió.

L'enquesta s'inicia ara a l'Estat espanyol i està destinada a població adulta i en una segona fase s'estendrà a d'altres països europeus i possiblement llatinoamericans per poder comparar l'impacte que han tingut les diferents estratègies de confinament que s'han adoptat cada país. Per poder tirar endavant l'estudi necessiten, en aquesta primera fase, 3.000 respostes.

El mateix grup investigador ha començat a treballar també en la realització d'un estudi a nivell europeu per tal de valorar l'efecte que el confinament pot tenir a més llarg termini, no només sobre la incidència d'obesitat, sinó també sobre l'evolució de diversos factors de risc metabòlic i patologies associades. De moment treballen amb investigadores i investigadors de la Universitat de Ionannina (Grècia) i de l'Imperial College de Londres.

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web