Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dimecres, 18 de setembre de 2019

El nou enfocament probiòtic pel tractament de l'obesitat i les seves patologies associades, projecte finançat per CaixaImpulse

dimarts, 17 de setembre de 2019

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària "la Caixa"; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa"; Javier Solana, membre del Patronat i del Consell Assessor d'Experts en Investigació de la Fundació Bancària "la Caixa", i Pedro Duque, ministre de Ciència, Innovació i Universitats del Govern d'Espanya, van lliurar a Barcelona ahir 16 de setembre 2019 les ajudes a els 79 investigadors nacionals i internacionals que, gràcies a les investigacions que desenvoluparan en les millors universitats i centres de recerca d'Espanya i Portugal, aconseguiran canviar el futur de les persones. "La Caixa" destina a aquestes noves iniciatives 28 milions d'euros.

La Dra. Huber, científica amb experiència en innovació i líder del projecte, juntament amb la Dra. Sonia Fernández-Veledo i el Dr. Joan Vendrell Ortega, Directors del Grup de recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET) de l'Institut d' Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), CIBER de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM), Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23), han de portar a terme, amb el finançament obtingut a través del Programa CaixaImpulse, el projecte titulat "Noves estratègies probiòtics per a l'obesitat".

Dra Isabel Hubert recollint el premi Dra. Isabel Hubert recollint el premi.

De les diferents línies de convocatòries que ofereix "la Caixa", aquest 2019 el Programa CaixaImpulse ha concedit 21 ajuts, amb la col·laboració de Caixa Capital Riesc i EIT Health, dirigides a centres de recerca, universitats i hospitals de tota la Unió Europea que treballin en un projecte innovador de l'àmbit de la biomedicina.

D'entre aquestes 21 ajudes, el Grup DIAMET, ha obtingut finançament per estudiar un nou enfocament probiòtic per al tractament de l'obesitat i les seves comorbiditats associades. Aquest finançament els permetrà continuar treballant amb una de les línies prioritàries del seu grup de recerca que ha donat lloc a una important producció científica en algunes de les millors revistes internacionals especialitzades com són ISME Journal, Nature Immunology i Diabetis Care. Addicionalment, el Programa inclou formació i assessoria especialitzada en innovació i transferència amb l'objectiu d'impulsar la futura comercialització del probiòtic.

L'objectiu de l'IISPV i del Grup DIAMET és fer recerca en l'àmbit de les ciències de la vida i de la salut, i fer la translació dels resultats de la recerca a la societat amb la finalitat d'aportar solucions per als ciutadans a l'hora d'afrontar els grans reptes de futur.

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web