Cercador

Novetats

Publicacions - Dimecres, 21 de novembre de 2018

Identificació de biomarcadors que permeten determinar la predicció de progressió del virus VIH

Investigadors de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HUJ23), de la Universitat Rovira i Virgili (URV), del Instituto de Biomedicina de Sevilla (IBIS) proposen un perfil proteòmic associat a la pèrdua de control virològic dins del grup de controladors d'elit, així com un potencial biomarcador per a la predicció de la progressió virològica que a més, es podria convertir en una possible diana terapèutica en la infecció del VIH. 

Els pacients infectats pel VIH controladors d'elit mantenen la replicació viral a nivells indetectables sense rebre tractament antirretroviral. No obstant, un 25% d'aquests pacients perden aquesta capacitat en el temps. L'objectiu principal d'aquest treball va ser estudiar la possible existència d'un perfil proteòmic associat a la pèrdua de control virològic, així com la identificació de possibles biomarcadors predictius.

Dels resultats obtinguts s'ha pogut concloure que existeix una signatura proteòmica que precedeix la pèrdua de control virològic  caracteritzada per un increment de la inflamació, la migració transendotelial i els processos de coagulació. A més, la proteïna d'unió a la galectina 3 es proposa com a potencial biomarcador per a la predicció de la progressió virològica així com a possible diana terapèutica. 

Aquest estudi, que publica la revista científica The Journal of Infectious Diseases, està liderat pel Dr. Francesc Vidal, Investigador Responsable del Grup de Recerca en Infecció i Immunitat - INIM de l'IISPV-HJ23 i pel Dr. Ezequiel Ruiz-Mateos Carmona Investigador Responsable del Grupo: Infección por el VIH y farmacocinética de antivirales.

L'estudi ha estat finançat per l'Instituto de Salud Carlos III a través del Fondo de Investigación para la Salud, que es cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Referència Bibliogràfica:
Proteomic Profile Associated with Loss of Spontaneous HIV1 Elite Control 
Rodríguez-Gallego E, Tarancón-Diez L, García F, Del Romero J, Miguel Benito J, Alba V, Herrero P, Rull A, Dominguez-Molina B, Martinez-Madrid O, Martin-Pena L, Pulido F, León A, Rodríguez C, Rallón N, Peraire J, Viladés C, Leal M, Vidal F, Ruiz-Mateos E;
The Journal of Infectious Diseases

Enllaços relacionats

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web