Cercador

Novetats

Notícies IISPV - Dimarts, 14 de març de 2017

Una conferència del doctor Jordi Salas-Salvadó inaugura l'Any Frias

L'alcalde ha explicat durant l'acte que l'Any Frias vol reivindicar la figura d'aquest metge que a principis del segle XX va convertir Reus en la ciutat de l'estat espanyol amb menys mortalitat infantil i que va adonar-se de la importància de la prevenció i la vigilància de la salut infantil, fins al punt, d'esdevenir un dels primers especialistes en pediatria de Catalunya i de la resta de l'estat. La regidora de Salut Noemí Llauradó ha recordat algun dels actes que s'han organitzat, entre els quals la conferència inaugural d'aquest dimarts a càrrec del doctor Jordi Salas Salvadó.

Un altre dels actes destacats de l'Any Frias és l'exposició 'Alexandre Frias i Roig: el metge dels infants', que es podrà veure al Museu de Reus (pl. de la Llibertat) des d'aquest mateix divendres 10 de març. La inauguració de la mostra és prevista divendres, a les 6 de la tarda.

Tal i com recorda el coordinador general de l'Any Frias, el doctor Eduard Prats, la seva curiositat, esperit avançat i atent als corrents més moderns de la medicina europea el van portar a viatjar per països com França, Alemanya, Bèlgica o Suïssa on descobreix els centres de lactància i seguiment matern anomenats 'Gota de Llet', que traslladarà a Reus sota el nom d'Institut de Puericultura, que anys més tard inclourà també el nom de doctor Frias.

Pujar

Fes-ho córrer

  • Facebook
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • eMail

IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web