Cercador

Notice: Undefined variable: etsa in /www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/donacions/es_estudi_predimed.html on line 126
Portada > Donaciones > Estudio PREDIMED-PLUS

Estudio PREDIMED-PLUS

Efecte d'una intervenció intensiva sobre l'estil de vida a base d'una dieta mediterrània tradicional amb restricció d'energia, activitat física i tractament conductual sobre la prevenció de la malaltia cardiovascular: Estudi PREDIMED-PLUS

Investigador principal:

Jordi Salas-Salvadó

Grup de recerca:

Unitat de Nutrició Humana

Descripció i característiques

L'estudi PREDIMED (PREvenció amb DIeta MEDiterránia) és un assaig clínic d'intervenció nutricional que va incloure 7447 homes i dones entre 55-80 anys i amb alt risc de malaltia cardiovascular. Després de 5 anys de seguiment, l'estudi PREDIMED va demostrar que una Dieta Mediterrània suplementada amb oli d'oliva verge extra o fruits secs, en comparació amb una dieta baixa en greix, redueix en un 30% els esdeveniments clínics de malaltia cardiovascular. Es tracta del major assaig aleatoritzat realitzat a Europa i ha marcat un abans i un després en la prevenció de les malalties cròniques.

En l'actualitat, l'impacte de la pèrdua de pes sobre el risc de malaltia cardiovascular, en el marc d'un patró de Dieta Mediterrània, no ha estat avaluat utilitzant un assaig clínic d'una envergadura suficient. Per tant, davant l'epidèmia de l'obesitat, els investigadors PREDIMED, han volgut anar més enllà i s'han proposat posar en marxa el nou assaig PREDIMED-PLUS amb l'objectiu d'avaluar els efectes d'una intervenció intensiva sobre l'estil de vida a base d'una Dieta Mediterrània tradicional amb restricció d'energia, activitat física i tractament conductual, amb objectius específics de pèrdua de pes sobre el desenvolupament de la malaltia cardiovascular.

L'estudi inclou 6000 participants de 55 a 75 anys, amb sobrepès o obesitat i síndrome metabòlica. Al llarg de 6 anys d'intervenció s'administrarà un qüestionari adherència a la Dieta Mediterrània i s'avaluarà la ingesta dietètica i l'activitat física; s'agafaran mostres biològiques de sang, orina, femta i ungles per al seu posterior anàlisis; s'avaluarà l'estat cognitiu i es realitzaran altres proves específiques com, per exemple, ecografies caròtides i l'avaluació de la composició corporal. L'experiència dels investigadors és un dels actius més valuosos amb els que es compta per a l'estudi PREDIMED-plus i garantiran el bon desenvolupament del mateix, ja que són grups amb alta solvència científica i gran experiència en estudis d'intervenció nutricional.

Per poder dur a terme un estudi d'aquestes característiques, el seu finançament és fonamental, ja que sense aquest suport seria impossible el desenvolupament adequat d'un gran assaig clínic com és PREDIMED-PLUS.

L'estudi liderat per investigadors del IISPV, de la Universitat Rovira i Virgili i del CIBERobn del Instituto de Salud Carlos III permetrà obtenir evidències de la importància de la pèrdua de pes produïda per un canvi en l'estil de vida sobre diferents malalties associades al pes corporal.

En comparació amb la mera educació sobre Dieta Mediterrània sense intervenció sobre la ingesta calòrica o l'activitat física, una intervenció intensiva sobre l'estil de vida basada en una Dieta Mediterrània tradicional hipocalòrica, activitat física i teràpia conductual en persones amb sobrepès o obesitat i síndrome metabòlica aconseguirà:

  • Una reducció en l'aparició d'esdeveniments cardiovasculars
  • Una pèrdua de pes superior i i mantinguda amb el temps

Així mateix, també s'espera que la present intervenció proporcioni un impacte positiu sobre la reducció del perímetre abdominal i una disminució de les possibles conseqüències associades a l'augment d'adipositat com són la resvacularització coronària, insuficiència cardíaca, malaltia arterial perifèrica, fibril·lació auricular, diabetis tipus 2, càncer, malalties neurodegeneratives, fractures òssies i trastorns de la conducta alimentària.

Vols col·laborar amb aquest projecte?


IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat//media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat//media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web