Cercador

Notice: Undefined variable: etsa in /www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat/donacions/es_estudi_inflamacio_metabolisme.html on line 126
Portada > Donaciones > Estudi de la Inflamació i metabolisme energètic en l'obesitat

Estudi de la Inflamació i metabolisme energètic en l'obesitat

Estudi de la "Inflamació i metabolisme energètic en l'obesitat: marcadors biològics, dianes terapèutiques i vincle entre esteatosi hepàtica i arteriosclerosi"

Investigador principal:

Jorge Joven Maried

Grup de recerca:

Unitat de Recerca Biomèdica

Descripció i característiques

Explorar la resposta variable al desequilibri funcional entre inflamació i metabolisme en pacients amb obesitat la qual és probablement responsable de la presència d'esteatosi hepàtica i arteriosclerosi i de la possible associació entre ambdues malalties.

Com que inicialment són asimptomàtiques i difícils de tractar, proposem un estudi observacional per a la cerca de  nous marcadors biològics per a millorar el diagnòstic i la cerca experimental de noves dianes terapèutiques.

Per a confirmar el caràcter translacional del projecte, volem desenvolupar biosensors en dispositius senzills per a la ràpida detecció en la pràctica clínica habitual de marcadors candidats. Experimentalment, explorarem la coordinació entre rutes inflamatòries i metabòliques que combinen l'acció de CCL2 (C-C motif chemokine ligand 2) i AMPK/MTOR (5'AMP-activated protein kinase/ mechanistic target of rapamycin). Utilitzarem teixits afectats d'origen humà i de ratolins cisgènics que desenvolupen obesitat, esteatosi i arteriosclerosi en presència d'excés d'energia. També investigarem l'efecte de compostos actius sobre aquestes rutes inflamatòries i metabòliques en cèl·lules.

La millora en el diagnòstic precoç de les complicacions i possibles nous tractament repercutirien directament en el sistema de Salut. Ja hem avisat dels perills de l'obesitat infantil i en adolescents, de l'absència de detecció i tractament precoç en l'arteriosclerosi, la possibilitat d'actuar amb eficàcia amb simples mesures de naturalesa nutricional-metabòlica i la necessitat de disposar de marcadors de malaltia que permetin personalitzar l'efecte sobre el pacient.

Vols col·laborar amb aquest projecte?


IISPVInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV)

Work C/ Dr. Mallafrè Guasch, 4
Edifici modular Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII

43007 Tarragona

Tel./Fax Work977 24 97 72 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat

IISPV - ReusInstitut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) - Reus

Work C/ Sant Llorenç, 21
Planta baixa de l'edifici 4 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

43201 Reus (Tarragona)

Tel./Fax Work977 75 93 96 / 977 75 93 95
Fax977 75 93 93 http://www.iispv.cathttp://www.iispv.cat


Warning: include_once(/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat//media/composicions/logotips-peu.inc) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/www/URVweb-data/vs/wwwa.iispv.cat//media/composicions/logotips-peu.inc' for inclusion (include_path='/opt/coolstack/php5/lib/php:.:') in /www/URVweb-data/vs/www.iispv.cat/admin/plantilles-web/estatiques/peu.html.bak on line 136

© IISPV, tots els drets reservats

Nota legal

Accessibilitat

Mapa del web